Cum calculezi valoarea reala a unui apartament

Uncategories

04 Wednesday
Views
723

Cum Calculezi Valoarea Reala A Unui Apartament

Vedem zilnic prețuri exagerate la locuințe în diverse orașe din țară și ne întrebăm cine le cumpără. Totuși, piața imobiliară urmează un curs ascendent. 

 

O vorbă românească spune: „Nu e prost cine cere, e prost cine dă.” În acest articol îți vom arăta cum să calculezi valoarea reală a unui apartament, astfel încât să fii sigur că cumperi la prețul corect.

 

Căci e o mare diferență între prețul cu care a fost scoasă la vânzare locuința și valoarea reală a acesteia. 

 

Un cumpărător înțelept va decide să facă tranzacția atunci când prețul este mai mic sau egal cu valoarea, în timp ce un vânzător își dorește să obțină un preț cât mai mare. 

 

Indiferent dacă plănuiești să cumperi o locuință pentru investiție sau să locuiești alături de familie, este important să cunoști cum se calculează valoarea acesteia. Pentru că vrei să știi pe ce ai dat banii, așa-i?

 

Recent a fost scos spre vânzare un apartament de 38 mp în Cluj-Napoca cu 200.000 de euro. Este evident că valoarea acestuia nu este 200.000 de euro și este evident că unii vând iluzia că imobiliarele sunt cea mai bună investiție pentru că prețul este în continuă creștere.

 

Total eronat, deoarece prețul variază între cerere și ofertă.

 

Valoarea apartamentului depinde de cât produce prin veniturile viitoare pe care le poate genera, adică chiria încasată.

 

Formula pe care o poți folosi ca să determini valoarea unui imobil este:

 

chiria lună x 12 luni x 15 ani - 20% 

 

Acel procent de -20% reprezintă taxele și probabilitatea ca imobilul să nu fie închiriat pe tot parcursul anului. 

 

Rezultatul acestui calcul este valoarea reală a locuinței. Poate te întrebi de ce 15 ani. Pentru că investiția ar trebui recuperată în 15 ani, conform experților imobiliari.  

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii