Tips & tricks: Cum sa faci fotografii care vand

Sfaturi Pentru A Vinde

14 Monday
Views
150

Tips & Tricks: Cum Sa Faci Fotografii Care Vand

Procesul de vânzare a unei proprietăți e complex și este important să urmezi îndeaproape pașii pentru promovarea acesteia. Indiferent dacă alegi să vinzi cu ajutorul unei agenții, pe cont propriu sau cu ajutorul platformei de anunțuri imobiliare Pinner.ro, unul dintre elementele principale pe care trebuie să-l bifezi este realizarea fotografiilor pe care urmează să le postezi.

 

Majoritatea oamenilor care plănuiesc să cumpere o locuință dau un search online, înainte să programeze o vizionare. Astfel că, este esențial să realizezi fotografii care vând, fotografii care atrag atenția și îți pun în valoare locuința. 

 

Nu este necesar să angajezi un fotograf profesionist pentru realizarea fotografiilor care urmează a fi atașate anunțului de vânzare. Poți face acest lucru și singur, însă e important ca imaginile să pună în evidență atuurile locuinței și să fie realiste. 

 

În rândurile de mai jos îți dăm câteva sfaturi utile pentru a realiza fotografii care vând, care sperăm să te ajute în acest proces:

 

Alege o cameră foto bună

 

Nu este necesar să cumperi un aparat de fotografiat performant, camera foto a telefonului tău ar trebui să fie suficientă dacă are cel puțin 8 megapixeli. Asigură-te că fotografiile sunt clar și au o rezoluție bună. 

 

Ține cont de numărul de pixeli recomandat și formatul imaginilor

Pe Pinner.ro poți adăuga un număr nelimitat de fotografii, cu formatele: JPG sau PNG. În plus, recomandăm încărcarea fotografiilor landscape și a colajelor, așa că fii atent la aceste caracteristici când vrei să postezi anunțul pe diverse site-uri de profil.

Creează fotografii la lumină naturală

Lumina influențează foarte mult calitatea pozelor și atmosfera pe care o creează. O încăpere luminoasă va părea mai mare în fotografii, astfel că, noi îți recomandăm să faci fotografiile pe timpul zilei, nicidecum seara. Evită lumina artificială, alege o zi senină, trage draperiile și pune-te pe treabă. 

Testează diverse unghiuri 

Nu te rezuma la un singur cadru pentru fiecare încăpere. Fotografiază spațiul din mai multe unghiuri și alege fotografiile care prezintă cel mai bine atuurile locuinței tale. Alege în special acele imagini în care încăperile par spațioase, luminoase și confortabile. 

Capturează imagini la 360 de grade

Fotografiile făcute la 360 grade pot fi panoramice sau sferice, precum cele de pe Google Street View. Acest tip de imagini conturează o imagine completă a locuinței tale, oferind viitorului proprietar mai multe informații despre cum arată per ansamblu. Pentru a captura imagini la 360 de grade cu telefonul tău mobil, ai nevoie doar de o aplicație care oferă opțiunea aceasta. Una dintre cele mai populare aplicații de acest tip este Panorama 360, urmată de Google Street View, Cardboard Camera, Camera 360 și multe altele. 

Fotografii de exterior

Dacă ai un view spectaculos de la balcon sau vrei să vinzi o casă, fotografia de exterior este un must-have. În ceea ce privește vânzarea unei casei, potențialii cumpărători vor să vadă imagini care surprind dimensiunea casei, suprafața grădinii, raportul dintre casă și grădină, cum e situată intrarea față de drumul de acces. Introdu aceste imagini în portofoliul de prezentare dacă crezi că detaliile prezentate sunt avantajoase și reprezintă un atu în vânzare. 

La fel ca în cazul fotografiilor la interior, pregătește spațiul exterior înainte de sesiunea foto. Curăță grădina, terasa, calea de acces și evită să surprinzi în imagini decorațiuni de sezon, biciclete, coșuri de gunoi sau ustensile de grădină. 

Ai grijă ca soarele să nu bată în geamuri sau în alte suprafețe lucioase, deoarece fotografiile vor fi deranjante, surprinde locuința din mai multe unghiuri și fii atent și în acest caz la lumină. Programează sesiunea foto pe timp de zi. 

Atunci când postezi un anunț de vânzare, asigură-te că fotografia principală este cea mai bună din portofoliu și reprezintă cel mai bine atuurile locuinței tale. Nu uita nici de descriere, deoarece pe lângă fotografii, este important să oferi toate detaliile care ar putea interesa potențialii cumpărători. Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii