Evita aceste 7 greseli atunci cand vrei sa-ti vinzi proprietatea

Sfaturi Pentru A Vinde

08 Tuesday
Views
89

Evita Aceste 7 Greseli Atunci Cand Vrei Sa-ti Vinzi Proprietatea

Vânzarea unei locuințe poate fi surprinzător de consumatoare de timp și de emoții, mai ales dacă n-ai mai făcut-o până acum. Fără o experiență complexă în acest domeniu, este ușor pentru cei care vor să vândă o locuință, să facă anumite greșeli. Cu toate acestea, dacă deții anumite cunoștințe despre aspectele pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să vinzi, poți evita multe dintre aceste capcane. 

 

Iată 7 greșeli pe care să le eviți atunci când îți vinzi locuința și vrei să obții un preț mai bun

 

Ești foarte emoțional

 

E foarte ușor să fii emoțional în legătură cu vânzarea locuinței tale, mai ales dacă a fost pentru tine ”acasă”. Oamenii întâmpină în general provocări în a-și ține sub control emoțiile atunci când trebuie să-și ia rămas bun. Dacă te-ai decis să-ți vinzi locuința, e important să gândești ca un om de afaceri și un agent de vânzări, mai degrabă decât ca proprietar al casei. Privind tranzacția dintr-o perspectivă pur financiară, vei reuși să te distanțezi de aspectele emoționale ale vânzării proprietății. 

 

 

Angajezi sau nu angajezi un agent imobiliar

 

Agenții imobiliari obțin un comision mare din prețul de vânzare a proprietății tale, însă dacă simți că nu reușești să faci față acestui proces, ai opțiunea să apelezi la un agent.

Cu toate acestea, noi te sfătuim să încerci să-ți vinzi pe cont propriu locuința, deoarece nu este imposibil, iar satisfacția finală e mult mai mare.

 

Din acest motiv am creat Pinner.ro, pentru a veni în ajutorul vânzătorilor și cumpărătorilor, oferind un context de interacțiune directă. Pe https://pinner.ro/ cumpărătorii te găsesc foarte ușor în funcție de adresa exactă a proprietății și scapi de stres, deoarece te vor contacta doar cei cu adevărat interesați. În plus, pe platforma noastră îți poți posta anunțul gratuit, așa că nu te costă nimic în plus pentru a-ți găsi cumpărătorul potrivit pentru locuința ta. 

 

Stabilești un preț nerealist 

 

Indiferent dacă lucrezi cu un agent sau îți vinzi proprietatea singur, stabilirea prețului corect este o parte esențială. Proprietățile la prețuri excesive, în general, nu se vând sau se vând într-o perioadă foarte lungă de timp. Sfatul nostru e să cercetezi piața din zona geografică unde vrei să vinzi și să compari prețurile a 5-10 proprietăți similare cu cea pe care vrei să o vinzi. 

 

Aștepți prețul cumpărătorului

 

Orice cumpărător inteligent va negocia, așa că trebuie să fii pregătit pentru această parte.  Cei mai mulți oameni doresc să-și listeze casele la un preț care să atragă cumpărători. Acest lucru poate funcționa, permițând cumpărătorului să simtă că primește o ofertă bună și permițându-ți în același timp să obții suma de bani de care ai  nevoie din vânzare. Cu toate acestea, nu aștepta oferta cumpărătorului, deoarece vei avea tendința să accepți prima sumă care ți se oferă. 

 


Vinzi în lunile de iarnă

 

Crezi sau nu, există într-adevăr un moment potrivit pentru a vinde în timpul anului. Iarna, în special în preajma sărbătorilor, este de obicei o perioadă lentă a anului pentru vânzările de locuințe. Poate ar fi mai bine să aștepți până în primăvară. 

 


Nu investești în fotografii de calitate

 

Mulți oameni caută locuințe online, iar ceea ce atrage, pe lângă preț, sunt fotografiile cu proprietatea respectivă. Încearcă să faci fotografii clare, să fotografiezi toate camerele locuinței și să scoți în evidență detaliile care contează pentru cumpărători. Și nu te opri doar la fotografii. Ia în considerare adăugarea unui tur video sau vizualizare la 360 de grade, care se pot face cu ușurință cu orice smartphone. 

 


Ascunzi problemele majore

 

Crezi că poți scăpa ascunzând probleme majore cu proprietatea ta? Orice problemă va fi descoperită în timpul inspecției cumpărătorului. Așa că, fie remediezi din timp problema, fie scazi prețul de vânzare al proprietății din cauza problemelor pe care le are, fie oferi cumpărătorului un credit pentru a remedia problemele. 

 


Nu pregătești proprietatea pentru vânzare

 

Dacă nu faci curățenie sau nu repari lucrurile minore, poți considera că arunci banii pe fereastră. De ce? Pentru că cei interesați de cumpărarea locuinței vor negocia la sânge pentru fiecare problemă pe care o găsesc sau nu vei reuși să-ți vinzi proprietatea.

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii