Care sunt pasii de vanzare a unei proprietati

Sfaturi Pentru A Vinde

08 Tuesday
Views
93

Care Sunt Pasii De Vanzare A Unei Proprietati

Vânzarea unei proprietăți presupune un proces desfășurat în mai multe etape, mai ales dacă plănuiești să-ți cumperi o altă locuință în același timp. Astfel, este foarte important să planifici cu atenție fiecare pas până la finalizarea tranzacției. 

 

Din acest motiv, venim în ajutorul tău cu etapele pe care trebuie să le urmezi pentru a-ți vinde proprietatea cu succes.

 


Alege modalitatea prin care vrei să vinzi 

 

În funcție de timpul pe care vrei să îl implici în procesul de vânzare, poți opta pentru o colaborare cu o agenție imobiliară, să vinzi pe cont propriu sau să apelezi la Pinner. Avantajul de a vinde prin Pinner.ro este că nu ai intermediari și nici comision ca să apari pe prima pagină. Clienții potriviți te găsesc repede, cu ajutorul filtrelor de pe site, în funcție de adresa proprietății și prețul acesteia. Dacă preferi să vinzi pe cont propriu, te vei ocupa singur de promovarea anunțului, așa că, sfatul nostru e să analizezi toate opțiunile și să alegi varianta care corespunde nevoilor tale. 

 


Stabilește prețul proprietății

 

Stabilirea prețului de vânzare a proprietății este un pas important în procesul de vânzare. Cercetează pe site-uri de specialitate care este situația actuală a pieței din zona în care se află proprietatea pe care vrei să o vinzi. Calculează prețul mediu de tranzacționare din zona respectivă din ultimele luni, comparând între 7 și 10 proprietăți cu aceleași caracteristici. Dacă simți că nu te descurci, poți apela și la un specialist dintr-o agenție imobiliară.

Când stabilești prețul final al proprietății, este important să ții cont că majoritatea cumpărătorilor vor vrea să negocieze o reducere, așadar ia în considerare acest aspect.

 


Pregătește proprietatea pentru vânzare

 

Cumpărătorii sunt foarte atenți la modul în care arată locuința pe care urmează să o cumpere. Astfel, înainte de a face fotografiile pentru anunțul de vânzare, asigură-te că locuința are un aspect îngrijit și fă mici reparații dacă este necesar. 

 

 

Promovarea proprietății 

 

Odată ce locuința e pregătită, e momentul să începi promovarea anunțului imobiliar. În această etapă poți apela, așa cum am spus anterior, la o agenție imobiliară sau să promovezi pe cont propriu. Recomandarea noastră e să alegi Pinner, deoarece, spre deosebire de o agenție imobiliară, nu plătești comision ca să apari pe prima pagină. În plus, ești în contact direct cu potențialii cumpărători și reușești să vinzi într-un timp mult mai scurt. 

 


Oferta cumpărătorului 

 

Odată ce ai primit o ofertă din partea unui cumpărător, ești foarte aproape de finalizarea tranzacției. Dacă nu ești mulțumit de ofertă, o poți respinge direct și să aștepți o ofertă mai bună. 

 


Întocmirea actelor 

 

Dacă ai găsit un cumpărător pentru proprietatea ta, primul pas este să securizezi tranzacția prin semnarea unui „Act de reținere”, numit și Promisiune de vânzare-cumpărare sub semnătură privată”. Astfel, ești sigur că înțelegerea rămâne cum ați stabilit-o, iar dacă potențialul cumpărător se răzgândește, vei fi despăgubit pentru perioada în care ai ținut proprietatea retrasă de pe piață. 

 

Dosarul cu actele necesare este foarte important, iar despre acest subiect am scris în articolul despre actele necesare vânzării unei proprietăți și ce taxe trebuie să plătești.

 

 

Programarea la notar și semnarea contractului 

 

În funcție de metoda de plată a cumpărătorului, pasul următor este programarea la notar. Dacă achiziția se face din fonduri proprii, contractul final de vânzare cumpărare se poate programa direct. Însă, dacă achiziția se face prin credit bancar, veți programa antecontractul care se semnează tot la notar.

Sfatul nostru e să alegi un notar cu experiență, deoarece mai pot apărea probleme în momentul semnării, iar un notar cu experiența necesară le poate depăși. 

 

Odată ce ai parcurs toți acești pași, înseamnă că ai ajuns la finalului procesului de vânzare a locuinței.

 

Bucură-te de succesul tranzacției!



Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii