Care este cea mai buna perioada din an pentru a-ti vinde proprietatea

Sfaturi Pentru A Vinde

08 Tuesday
Views
83

Care Este Cea Mai Buna Perioada Din An Pentru A-ti Vinde Proprietatea

Ai o proprietate pe care vrei să o scoți la vânzare, însă nu știi care e cea mai bună perioada a anului pentru a vinde? Sau ai emoții că nu știi cât timp trebuie să aștepți pentru a găsi cumpărătorul potrivit? 

E foarte important să ai așteptări realiste atunci când vine vorba de timpul necesar vânzării unui apartament sau a unei case. În foarte puține cazuri se întâmplă să găsești cumpărătorul peste noapte. 

Cumpărătorii au devenit din ce în ce mai precauți atunci când se gândesc să-și cumpere o locuință, în ultimii ani observându-se tendința acestora de a aloca tot mai mult timp pentru găsirea acesteia. În orașele mari, timpul necesar pentru vânzarea unui apartament este de aproximativ 3 luni, în timp ce o casă se vinde chiar și în 8 luni. 

Care e cea mai bună perioadă a anului pentru a-ți vinde proprietatea?

Potrivit statisticilor, cea mai favorabilă perioadă de tranzacționare a unei locuințe este aprilie-iunie. Însă aceasta poate varia de la an la an, în funcție de schimbările care apar în piață și în funcție de zona în care se află proprietatea pe care intenționezi să o vinzi. 

Experții sunt de părere că sezonul rece este cea mai nepotrivită perioadă în care un proprietar ar trebui să-și scoată proprietatea la vânzare, deoarece cumpărătorii se concentrează pe pregătirile pentru sărbătorile de iarnă și pe evenimentele pe care le aduce fiecare final de an. 

Nu uita că, dacă vrei să-ți vinzi locuința în cel mai scurt timp, trebuie să te asiguri că prețul pe care îl stabilești este potrivit atât pentru caracteristicile locuinței, dar și în raport cu alte proprietăți similare din zonă. Pentru a stabili un preț corect este necesar să compari cel puțin 5-7 proprietăți cu aceleași caracteristici din zona în care se află locuința pe care vrei să o vinzi. 

Detaliile care merită o atenție deosebită sunt legate de anul în care a fost construit imobilul, dacă apartamentul este decomandat sau nedecomandat, precum și design-ul locuinței și obiectele de mobilier moderne. Aceste caracteristici vor crește valoarea proprietății și implicit prețul de vânzare a acesteia. 

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii