Penthouse-ul - avantaje si dezavantaje

Sfaturi Pentru A Cumpara

16 Thursday
Views
116

Penthouse-ul - Avantaje Si Dezavantaje

Penthouse-ul este un tip de apartament pe care multă lume l-ar dori. Iar dacă bugetul tău permite îți permite lux și panorame strălucitoare, de ce să te oprești la un apartament, chiar dacă e luxos?

Dacă nu ești încă sigur că un penthouse e potrivit pentru tine, am pregătit câteva informații despre ce e un penthouse, care sunt avantajele și dezavantajele.

 

Ce e un penthouse?

 

Este un apartament de lux aflat la ultimul etaj al unei clădiri sau al unei vile. În general, acesta are ferestre din podea și până în tavan pentru a te bucura de o priveliște minunată a orașului. De obicei acesta e spațios, luxos, ocupă un nivel sau chiar mai multe și are acces direct dintr-un lift privat. 

 

Avantajele unui apartament penthouse

 

 

Are o priveliște frumoasă și e foarte luminos

 

Un penthouse are de obicei pereți de sticlă sau uși glisante de sticlă, ceea ce oferă o panoramă incredibilă asupra orașului, ceea ce nu poate fi comparabil cu ce poți admira de la balconul unui apartament situat la alt etaj.

 

Amenajări luxoase și spațioase

 

Penthouse-urile oferă un spațiu generos și amenajări luxoase, având adesea un șemineu, living open space cu bucătărie, balcon sau terasă supradimensionate, dressing etc. Într-adevăr, chiria e mai mare în cazul acestui tip de apartamente, însă te bucuri de cele mai recente amenajări și îmbunătățiri.  Printre îmbunătățiri pot fi incluse electrocasnice din oțel inoxidabil, căzi cu jacuzzi, cabină de duș cu hidromasaj etc.

 

Securitate și intimitate

 

De obicei, fiind singurul apartament de la ultimul etaj, poți obține acces exclusiv la lift, bucurându-te de intimitate. În plus, majoritatea penthouse-urilor sunt dotate cu cheie sau cod special pentru a avea acces la ultimul etaj, care îți e rezervat. Acest lucru vine la pachet cu o securitate sporită!

Fiind la ultimul etaj, te bucuri de liniște alături de prietenii care te vizitează și nu trebuie să îți faci griji de urechile indiscrete și vecini.

 

Dezavantajele unui apartament penthouse

 

Luxul costă

 

Chiar dacă un penthouse are numeroase beneficii, există unele dezavantaje de a trăi o viață luxoasă. Acest tip de apartamente sunt, în general, cu 5-15% mai scumpe decât alte apartamente din aceeași clădire. În plus, cheltuielile de mentenanță și întreținere sunt mai mari. 

 

Compartimentare dificilă a spațiului

 

Unul dintre dezavantaje este compartimentarea internă a spațiului, deoarece, în general, mare parte din spațiu este deschis, fără pereți, cu grinzi coloane în zone care nu sunt foarte ușor de utilizat. Așa că, dacă plănuiești să amenajezi un apartament, penthouse-ul nu e, de obicei, cea mai bună alegere. Mai bine alegi alt tip de apartament spațios.

 

Plimbări mai lungi cu liftul 

 

Pentru că se află la ultimul etaj, vei face curse mai lungi cu liftul și probabil vei avea mai multe opriri pe parcurs. Poate te va enerva acest aspect dacă ai o viață activă și trebuie să pleci și să te întorci frecvent din locuință. Mai ales dacă ai un cățel și trebuie să îl plimbi regulat.

Înainte de a alege un apartament penthouse, cântărește atât avantajele, cât și dezavantajele. Acesta vine cu o panoramă incredibil de frumoasă deasupra orașului, facilități de lux, însă și cu un preț mai mare. 

 

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii