La ce sa fii atent atunci când cumperi un apartament

Sfaturi Pentru A Cumpara

08 Tuesday
Views
84

La Ce Sa Fii Atent Atunci Când Cumperi Un Apartament

Atunci când te pregătești să-ți cumperi un apartament trebuie să te aștepți la o veritabilă misiune de cercetare: de la vizionarea mai multor apartamente care corespund bugetului tău și până la cel mai mic detaliu legat de instalație, amplasare, anul construcției etc.

Dacă nu știi de unde să începi, iată câteva repere care te-ar putea ajuta în a face alegerea corectă:

 

Fii atent la zona în care este amplasat imobilul 

Zona trebuie să fie ușor accesibilă din punct de vedere al transportului în comun, dar și din punct de vedere al transportului cu mașina. De asemenea, asigură-te că în zonă există magazine alimentare, spații verzi, farmacii, spitale sau diverse servicii de care tu și familia ta ați putea avea nevoie.

Important este și nivelul zgomotului, așadar asigură-te că deși ai la îndemână mijloace de transport, acestea nu sunt foarte apropiate de viitoarea ta locuință. 

 

Aspectul și calitatea apartamentului și a imobilului sunt importante

Dacă plănuiești să îți cumperi un apartament într-un imobil nou, nu vei avea multe verificări de făcut la acest capitol. Însă e important să ceri părerea unui meșter, inginer constructor sau arhitect pentru a evalua calitatea finisajelor. 

Când cumperi un apartament într-un bloc vechi, fii atent la anul construcției și nu ignora detalii precum panoul electric, instalații sanitare. E important să te interesezi când au fost schimbate ultima dată pentru a putea evalua și costul eventualelor reparații. 

 

Eficiența termică,  calitatea construcției și facilitățile

Înainte de a face pasul de a-ți cumpăra un apartament, află din ce material este construit imobilul și mai ales cum este izolat. Blocurile construite din cărămidă izolează foarte bine termic, au rezistență la umezeală și sunt ignifuge. Nu uita să verifici în detaliu cu ajutorul unui specialist, instalațiile sanitare, panoul electric, sistemul de evacuare a apei menajere, instalațiile termice, dar și dacă ghena este amplasată în interiorul construcției. 

 

Procesul de achiziție și documentele juridice

Este foarte important să fii atent și la documentele și procesul de achiziție de care ai nevoie pentru a te asigura că totul se desfășoară în termeni legali și nu vei avea probleme pe viitor. 

Indiferent dacă cumperi apartamentul direct de la dezvoltator sau de la un alt proprietar, acordă o atenție sporită tuturor aspectelor juridice ce țin de achiziție și apelează la un consultant pentru a evita situațiile neplăcute.

Cumpărarea unui apartament este o investiție pe termen lung, așadar nu face rabat de la standardele dorite, în funcție de bugetul pe care îl ai. 

Alege platforma de anunțuri imobiliare pinner.ro pentru a găsi apartamentul la care visezi. 

Ai acces la avantajele și dezavantajele zonei, o hartă dinamică și updatată constant, ești în contact direct cu vânzătorul, fără intermediari, iar cel mai important: este un serviciu complet GRATUIT. 
Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii