Ghid imobiliar - cum sa cumperi o locuinta prin credit ipotecar

Sfaturi Pentru A Cumpara

08 Tuesday
Views
146

Ghid Imobiliar - Cum Sa Cumperi O Locuinta Prin Credit Ipotecar

Unul dintre cei mai importanți pași din viața unei persoane este cumpărarea unei locuințe care va deveni „acasă”. Foarte mulți oameni apelează la credite ipotecare pentru achiziționarea locuinței, deoarece este una dintre cele mai simple variante atunci când nu au economii sau întreaga sumă pentru achiziție. 

 

Înainte de a alege tipul de credit, e util să fii atent la toate aspectele pentru a lua cea mai bună decizie. 

 

Iată câțiva pași care te vor ajuta în acest proces:

 


Fă-ți un calcul cu toate cheltuielile 

 

Creditul ipotecar este un împrumut pe o anumită perioadă de timp (cel mai des 30 de ani), fiind necesară garantarea acestuia, de cele mai multe ori cu imobilul în sine. Avansul variază între 15-35% din prețul achiziției, așadar este necesar să ai deja o sumă consistentă atunci când te pregătești să deschizi un credit. 

 

Pentru că neplata ratelor va duce la preluarea locuinței de către bancă, este nevoie să îți faci un calcul amănunțit cu privire la cheltuielile tale lunare. Pune pe hârtie atât cheltuielile sigure, dar și pe cele neprevăzute. 

 


Programează o întâlnire cu un specialist în credite ipotecare

 

Poți apela atât la un brocker ipotecar, cât și la o bancă. Oricare variantă o alegi e important să primești cele mai bune sfaturi din partea unui specialist. 

 


Urmărește anunțurile imobiliare și vizionează imobilele

 

Căutarea unei locuințe perfecte poate dura destul de mult timp, însă e important să faci alegerea corectă. Foarte multe site-uri de imobiliare încetinesc și mai mult acest proces deoarece nu ai acces la adresa exactă a locuinței sau nu ești în contact direct cu vânzătorul, așa că trebuie să accepți un intermediar. 

 

Cu Pinner.ro ai parte de transparență, ai acces la adresa exactă, la avantajele și dezavantajele zonei, ești în contact direct cu vânzătorul și nu semnezi contract de vizionare înainte de a vedea proprietate

 

Tot ce trebuie să faci e să-ți creezi un cont pe https://pinner.ro/ și e doar o chestiune de timp până găsești locuința pe care ți-o dorești. 


Semnează antecontractul în prezența unui notar

 

Odată ce ai găsit locuința potrivită pentru tine, următorul pas este semnarea antecontractului care are drept scop garantarea faptului că ești interesat în achiziționarea imobilului, dar și că vânzătorul este 100% sigur de această tranzacție. 

 

 Evaluarea apartamentului de către bancă

 

După semnarea antecontractului, banca va evalua imobilul având în vedere mai multe aspecte: anul construcției, locația, instalațiile electrice, sanitare, de încălzire etc. 

 

Aprobarea creditului și semnarea contractului

 

Odată ce ai toate documentele imobilului și rezultatele evaluării făcute de către bancă, următorul pas este aprobarea creditului care durează de obicei câteva zile. 

După aprobarea creditului vei semna contractul de vânzare-cumpărare, iar apoi vor urma și alte documente de semnat printre care: înscrierea la Administrația Financiară, întăbularea, modificarea contractelor de utilități (dacă este cazul). 

Chiar dacă este un proces lung, care necesită răbdarea, satisfacția că în sfârșit te vei muta în casa pe care ți-o dorești, este foarte mare. Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii