Cum te ajuta sa cunosti ce este dobanda anuala efectiva?

Sfaturi Pentru A Cumpara

21 Monday
Views
22

Cum Te Ajuta Sa Cunosti Ce Este Dobanda Anuala Efectiva?

DAE sau dobânda anuală efectivă arată valoarea unei investiții și rentabilitatea sa, în urma costurilor totale: suma împrumutată, comisioanele, dobânda. Te întrebi de ce este important să cunoști cum funcționează DAE? Te va ajuta să compari tipurile de credite, astfel încât să poți alege opțiunea potrivită pentru tine, astfel încât să plătești rate mai mici. 

În metoda de calcul a DAE nu se iau în considerare cheltuielile notariale, costurile altor garanții, cele pentru evaluarea proprietăților, primele de asigurare sau anumite comisioane pentru servicii la cerere.

Când se calculează acest indicator se iau în considerare doar comisioanele și taxele percepute de instituțiile financiare pentru acordarea creditelor, adăugându-se la acestea și rata dobânzii anuale. Dacă perioada de rambursare a sumei împrumutate este mai mare, atunci valoarea DAE este mai mică. În schimb, dacă dorești să iei un credit cu valoare mai mică, pe o perioadă scurtă de timp, valoarea va fi mult mai mare.

Dacă te întrebi cum te poate ajuta calculul indicatorului DAE, e foarte simplu. Fiecare instituție financiară are propriile comisioane și dobânzi, iar dacă calculezi această valoare unică procentuală, care reprezintă toate costurile generate de un credit, tu poți verifica rapid ofertele de creditate. În acest fel ai posibilitatea să alegi cea mai potrivită opțiune pentru buzunarul tău. Aceste informații le găsești în contractul de credit, precum și în ofertele de creditare ale băncilor.

 

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii