Ce trebuie sa stii cand vrei sa cumperi un teren pe care sa-ti construiesti casa

Sfaturi Pentru A Cumpara

08 Tuesday
Views
82

Ce Trebuie Sa Stii Cand Vrei Sa Cumperi Un Teren Pe Care Sa-ti Construiesti Casa

Îți dorești să te muți la casă și să te bucuri de colțul tău de liniște, cât mai departe de zgomotul urban? Statul acasă a arătat cât e de important să avem o locuință care ne satisface toate nevoile: siguranță, spațiu, intimitate. 

Dacă ești în căutare de un teren pe care să-ți construiești casa de la 0, probabil vei avea nevoie de un împrumut, iar pentru acest tip de finanțare există anumite particularități pe care trebuie să le cunoști.  

Înainte de a cumpăra terenul, ți-am pregătit câteva informații detaliate care sperăm că te ajută:

 

Care sunt actele necesare pentru a cumpăra terenul

Primul pas după ce ai găsit terenul pe care vrei să-ți construiești casa este să adunarea și legalizarea documentelor necesare. Un vânzător onest și de încredere nu va avea nici o problemă să-ți pună la dispoziție documentația, alături de toate actele care arată dobândirea parcelei de pământ. 

Cu toate acestea, dacă nu ai încredere în vânzător, poți apela la un brocker de credite care va identifica veridicitatea documentelor. Însă, dacă îți cauți teren pe https://pinner.ro/ , te asigurăm că nu vei întâmpina probleme și vei găsi vânzătorul potrivit care să facă tranzacția. Sigur, rapid și transpatent. 

Pentru a cumpăra un teren ai nevoie de următoarele documente: 

Printre documentele absolut necesare într-o astfel de tranzacție se numără:

 

actul de proprietate: care arată originea terenului și cum a fost dobândit de actualul proprietar;

 

certificatul de atestare fiscală: emis de filiala locală a Agenției Naționale de Administrare Fiscală și dovedește că vânzătorul nu are datorii ce au legătură cu terenul; 

 

documentația cadastrală: este eliberat de Oficiul de Cadastru și Publicitate imobiliară. Documentul cuprinde cote și măsurători specifice ale terenului. 

 

extrasul de carte funciară: îl obții tot de la Oficiul de Cadastru și Publicitate imobiliară.

contractul de vânzare-cumpărare: care trebuie legalizat la un notar public. 

 

Ai nevoie de o finanțare pentru a cumpăra terenul?

Poți obține finanțarea de care ai nevoie printr-un credit ipotecar, iar garanția pentru bancă e reprezentată chiar de teren. 

Sfatul nostru e să faci research și să obții oferte de la mai multe bănci pentru a lua cea mai bună decizie. Nu te grăbi cu această etapă, deoarece este foarte importantă. 

Banca va trimite un evaluator care va evalua potențialul terenului tău și valoarea acestuia, dincolo de prețul pe care ți-l cere proprietarul. Pentru a stabili prețul corect al terenului, evaluatorul va lua în considerare: 

 

- locația terenului 

 

- dacă respectă reglementările

 

- dacă are acces la toate utilitățile 

 

- poziționarea acestuia

- ce potențial de dezvoltare are zona respectivă

 

Creditul ipotecar e soluția de care ai nevoie?

Dacă nu ai toată suma necesară pentru a plăti terenul cu banii jos, poți apela cu încredere la un credit ipotecar, însă este important să îți calculezi veniturile și cheltuielile pentru a ști dacă poți suporta ratele. 

Principalul avantaj al unui credit ipotecar e că poți cumpăra terenul plătind eșalonat dobânda către bancă. Iar în scurt timp, te poți bucura de casa la care visezi demult. Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii