Casele semifinisate sau complet utilate - care sunt mai avantajoase?

Sfaturi Pentru A Cumpara

24 Tuesday
Views
120

Casele Semifinisate Sau Complet Utilate - Care Sunt Mai Avantajoase?

Plănuiești să cumperi o casă sau un apartament, însă te lovești de termeni precum nefinisat sau ”la alb”, ”la gri” și nu știi ce înseamnă? Vom explica detaliat în acest articol termenii și vei vedea că aceste specificații influențează prețul de vânzare, dar și deciziile pe care trebuie să le iei în privința locuinței tale.

 

Prima variantă de finisare este ”casa la roșu”. Asta înseamnă că locuința este doar pe jumătate finalizată, elemente precum: fundația, structura, zidăria și acoperișul casei. Din punct de vedere al prețului, casele la roșu sunt cele mai ieftine și presupun încă foarte multă muncă și investiție.

 

Casele sau apartamentele semifinisate sau ”la gri” au în plus față de cele ”la roșu”: termoizolație, pereții finisați tencuiți și hidroizolație. Și instalația electrică este pusă pe poziții, mai puțin prizele, întrerupătoarele sau corpurile de iluminat.  Marele avantaj al casei semifinisate este că poți să-ți alegi tu finisajele după bunul plac și este varianta cea mai cerută în special în cazul caselor.

 

În funcție de zona în care se află imobilul, prețul unei case semifinisate poate fi cu 10% mai mic decât a unei case ”la cheie”.

 

O casă la ”alb” sau finisată are pereții finisați, cu lavabil și toate obiectele sanitare, întrerupătoarele, prizele, parchetul, gresia, faianța și corpurile de iluminat montate. În privința acestei case, tot ce mai ai de făcut e să cumperi mobila și electrocasnicele. Unul dintre avantajele de a cumpăra o locuință ”la alb” este că te poți muta imediat, trebuind doar să alegi cum o vei amenaja. Așadar, dacă ești mulțumit de finisajele pe care le-a ales constructorul, acest tip de casă e potrivită pentru tine.

 

Ultima variantă pe care o ai când te hotărăști să-ți cumperi o locuință este casa ”la cheie”, care e complet finisată, utilată și mobilată. Nu va trebui să faci vreo investiție suplimentară, deoarece e complet funcțională și gata de locuit. Avantajul acestui tip de locuință este că amenajările sunt de obicei costisitoare și sunt realizate de designeri de interior. Așa că, dacă nu ai cunoștințe și experiență în amenajări interioare, s-ar putea ca ceea ce a fost deja gândit de un profesionist, să fie mai bine decât ce poți realiza prin forțe proprii. 

 

Principalul dezavantaj al variantei la cheie este prețul, care o să ți se pară inițial mare. Însă dacă vei calcula prețul electrocasnicelor, al mobilierului și dotărilor, îți vei da seama că ai făcut o alegere bună. În plus, economisești timp deoarece nu trebuie să te ocupi tu de asta. 

 

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii