Casa de tip duplex - avantaje si dezavantaje

Sfaturi Pentru A Cumpara

20 Wednesday
Views
86

Casa De Tip Duplex - Avantaje Si Dezavantaje

O casă de tip duplex e proiectată pentru a găzdui două familii. Practic, sunt două case individuale, despărțite de un zid, dar într-o singură construcție. Fiecare are intrare separată, are propriile facilități, dar sunt gândite în oglindă, adică au același număr de camere. 

Această variantă este ideală pentru cei ce vor să facă o reducere mare la costurile de construcție, fiind mai ieftină decât spațiile rezidențiale proprii. 

Înainte de a decide dacă să îți iei sau nu un duplex, iată avantajele și dezavantajele. 

 

Avantajele casei de tip duplex

 

Sunt considerate cele mai economice tipuri de construcții, ajungând să coste și cu 25% mai puțin decât o locuință în sine, cu aceeași suprafață. 

 

Este o soluție la îndemână dacă vrei să ai familia aproape, mai ales atunci când apar copiii și un ajutor e bine venit. 

 

Pot fi diminuate costurile de întreținere datorită peretelui comun, care desparte cele două locuințe. Astfel, eficiența termică va fi mai puternică, iar facturile mai mici decât în mod obișnuit.

Un alt beneficiu este designul armonios, în oglindă deoarece arhitectura și fațada exterioară sunt la fel.

 

Dezavantajele casei de tip duplex

Lipsa intimității sau senzația că nu ai suficientă intimitate. Faptul că te desparte doar un perete de cealaltă casă, îți poate da senzația de disconfort și sentimentul că mereu cineva știe ce faci, acasă sau afară. 

Lipsa liniștii. Vecinii gălăgioși nu sunt pe placul nimănui, dar când îi ai la un perete distanță, este și mai dificil. Indiferent dacă este vorba de familie sau prieteni apropiați, nu va fi plăcut să îi auzi când se uită la meci, iar tu vrei să dormi la prânz. Deși este construit pentru a oferi izolare fonică, nu este exclus faptul că te pot deranja zgomotele puternice. Așadar, trebuie să acorzi o atenție sporită izolației interioare. 

Imposibilitatea de a modifica lucruri fără să fie de acord și vecinul de lângă tine. Dacă îți place să recondiționezi lucrurile peste noapte, la duplex nu va fi așa simplu. Ai nevoie de acordul celorlalte părți, când vrei să aduci o pată de culoare pentru casa ta. La fel cum nu poți să modifici țevile deja instalate pentru baie și bucătărie, pentru că ele au fost gândite și implementate pentru două locuințe. 

 

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii