Care sunt avantajele si dezavantajele apartamentului la ultimul etaj

Sfaturi Pentru A Cumpara

08 Monday
Views
129

Care Sunt Avantajele Si Dezavantajele Apartamentului La Ultimul Etaj

Dacă ești în căutarea unui apartament de închiriat sau de vânzare, poate ai observat că anunțurile imobiliare pentru apartamentele aflate la ultimul etaj nu au întotdeauna mare succes. Acest fapt e cauzat de ideea preconcepută cu privire la dezavantajele pe care se crede că le au apartamentele la ultimul etaj. Însă acest lucru nu este adevărat. Există multe beneficii pe care le are o locuință la ultimul nivel și e important să le iei în considerare înainte să respingi această opțiune. 

Lucrurile s-au schimbat în ultimii ani, majoritatea blocurilor au fost reabilitate, iar problemele pentru care erau ocolite aceste apartamente nu mai sunt valabile. În plus, acestea au de obicei prețuri mai mici decât cele de la etajele inferioare. 

Avantajele unui apartament la ultimul etaj 

Reticența față de apartamentele de la ultimul etaj vine de la faptul că blocurile vechi, construite de obicei înainte de 1990, nu erau foarte bine izolate. Astfel exista riscul să se infiltreze apa în tavan în timpul ploilor. Iar în timpul verii, căldura devenea greu de suportat într-un apartament la ultimul etaj. 

  • Lipsa vecinilor de deasupra - e unul dintre principalele avantaje ale unui apartament la ultimul etaj. Acest lucru înseamnă în primul rând liniște, dar și absența riscurilor de inundație. 
  • Accesul la terasa blocului se face mult mai ușor, iar viitorii proprietari ar aprecia priveliștea pe care o oferă un apartament la ultimul etaj. 
  • Aerul este mult mai curat la etajele superioare. Apartamentele sunt mai luminoase, iar praful de pe stradă nu ajunge atât de sus. 
  • De multe ori prețul unui apartament aflat la ultimul etaj este mai mic decât cel al altor locuințe. Acest lucru poate fi argument decisiv când vine vorba despre decizia de închiriere sau de cumpărare. Este destul de semnificativă diferența de preț, iar suma rămasă poate fi folosită către alte lucruri. 

 

Dezavantajele unui apartament la ultimul etaj 

  • Apartamentele aflate la ultimul etaj în contact direct permanent cu condițiile meteo și vremea de afară. În cazul în care blocul nu este bine izolat, este posibil ca vara să resimți și în casă aproximativ tot atâtea grade ca afară. Iar iarna este posibil să fie nevoie de soluții suplimentare de încălzire. 
  • Chiar dacă blocul a fost izolat de curând, e posibil ca lucrările să nu fie făcute la standarde corespunzătoare. Astfel, izolația precară duce la igrasie și infiltrații. 
  • Apa poate ajunge mai greu la etajele superioare (în cazul blocurilor vechi), ceea ce e frustrant când te grăbești să faci duș. 
  • Sfat: dacă ai decis să alegi un apartament la ultimul etaj, verifică starea acoperișului și a pereților pentru a ști înainte dacă există deteriorări care afectează direct calitatea apartamentului.  

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii