Tips & tricks pentru un confort sporit acasa si consum redus de energie

Noutati Si Trenduri

27 Thursday
Views
71

Tips & Tricks Pentru Un Confort Sporit Acasa Si Consum Redus De Energie

Toamna și-a intrat în drepturi și încep pregătirile pentru sezonul rece. Colac peste pupăză, au crescut și costurile cu energia electrică. Însă există câteva măsuri de reducere a consumului pe care poți să le aplici pentru a te bucura în continuare de căldură și confort

Delimitare termică și izolație

Izolarea locuinței este cea mai importantă măsură deoarece în sezonul rece se pierde aproximativ 30% din căldură prin pereții exteriori. În plus, dacă încă nu ai ferestre termopan, este o investiție bună, deoarece reduce pierderile de căldură cu până la 50%. Nu ignora nici ușile, în special pe cele exterioare, deoarece închiderea incompletă a acestora duce la pierderi de căldură. 

Adaptează temperatura în funcție de nevoi

Dacă lipsești de acasă pe timpul zilei sau o perioadă mai lungă de timp, un termostat e un must-have dacă vrei să economisești energie. Prin intermediul termostatelor inteligente ai control prin telefon și poți seta temperatura într-o anumită perioadă a zilei sau chiar cameră. Dacă lipsești de acasă câteva ore, poți reduce temperatura la 18°C, iar dacă ești plecat pe o perioadă mai lungă, nu opri centrala, ci setează termostatul la 15 °C.

Nu bloca caloriferele

Dacă perdelele sau draperiile se suprapun peste calorifere, nu doar că vor bloca fluxul normal de căldură, dar vor crește consumul de energie. 

Alege tehnologia modernă pentru eficiență 

Dacă ai o centrală veche, care se strică des, consumă mult, iar pe lângă toate acestea, nici nu încălzește uniform, e momentul să o schimbi. De exemplu, o centrală nouă, cu tehnologie în condensare reduce consumul cu până la 30% și are o eficiență energetică de până la 108%.

Dacă deții o centrală veche, care se strică des, consumă mult și nu încălzește uniform, poate este cazul să o schimbi. O centrală nouă, cu tehnologie în condensare îți asigură un consum redus cu până la 30%, iar energia obținută din gazele reziduale este mult mai mare, obținându-se mai multă căldură și o eficiență energetică de până la 108%.

 

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii