Spatiile de birouri in 2022 - mai putine, dar adaptate viitorului mod de lucru

Noutati Si Trenduri

08 Wednesday
Views
132

Spatiile De Birouri In 2022 - Mai Putine, Dar Adaptate Viitorului Mod De Lucru

Potrivit experților din piața imobiliară, activitatea de pe piaţa de birouri are un ritm încetinit în 2022, însă există semne că această zonă își va reveni încet încet la nivelurile pre-pandemice. Desigur, cu unele schimbări care se anunță a fi benefice. 

Conform site-ului ”Ziarul Financiar”, pe fondul muncii remote sau al sistemului hibrid, dezvoltatorii imobiliari au amânat demararea noilor proiecte de birouri în 2020 şi în 2021, iar ritmul de livrare de birouri noi a încetinit în 2022.

În 2021 au fost livrate aprox. 260.000 de spaţii de birouri în proiecte a căror construcţie a început înainte de pandemie, iar în 2022 s-au pregătit pentru livrare doar 138.000 mp de birouri, adică aproape jumătate faţă de anul trecut.

Astfel, concurența pentru spațiile de birouri se anunță a fi mare anul acesta, deoarece, dacă în 2021 lucrau constant din birouri 10-20% dintre angajați, în 2022 45% s-au întors complet la birou - conform unui sondaj realizat de Genesis Property.

Companiile sunt în proces de reconfigurare, redimensionare și organizare a birourilor, pentru a se potrivi cât mai bine nevoilor angajaților într-o lume post-pandemie. Astfel, contextul actual este unul prielnic pentru companii să-și transforme birourile și să le adapteze la modul de lucru actual sau la viitorul mod de lucru, care poate va rămâne în variantă hibrid în cazul unor companii.

 

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii