Piata inchirierilor de locuinte. Cluj-Napoca ramane orasul cu cele mai mari chirii

Noutati Si Trenduri

11 Thursday
Views
89

Piata Inchirierilor De Locuinte. Cluj-Napoca Ramane Orasul Cu Cele Mai Mari Chirii

Cluj-Napoca rămâne orașul care cere cele mai mari chirii. Dintre marile orașe din țară, Oradea are cele mai accesibile locuințe de închiriat. 

În trimestrul 2 din 2022 Cluj-Napoca, Constanța și Oradea au înregistrat creșteri abrupte în ceea ce privește prețurile chiriilor comparativ cu alte orașe mari și comparativ cu cele trei luni anterioare. 

Totuși, așteptările proprietarilor s-au majorat și în București, Brașov, Iași, Sibiu, Timișoara, însă curbele de creștere nu au fost atât de bruște. 

Suma medie solicitată în trimestrul trecut pentru un apartament în Cluj-Napoca era 8,3 euro/mp, în creștere cu 16,9% față de aceeași perioadă a anului anterior. 

Pe locul II în clasamentul prețurilor de închiriere se află Bucureștiul (cu o medie de 7,9 euro/mp, în creștere cu 5,3%), urmat de Iași (7,1 euro/mp, în creștere cu 7,6%), la egalitate cu Brașov (7,1 euro/mp, în creștere cu 10,9%) și Constanța (7,1 euro/mp, în creștere cu 12,7%). Prețul de închiriere în Timișoara este 6,5 euro/mp, în creștere cu 4,8%, urmat de Craiova (5,8 euro/mp, în creștere cu 3,6%) la egalitate cu Sibiul (5,8 euro/mp, în creștere cu 11,5%). În Oradea e cel mai mic preț de închiriere (comparativ cu alte orașe mari): 5,2 euro/mp, în creștere cu 4%. 

În Cluj-Napoca proprietarii cer 300 euro/lună pentru o locuință monocamerală, 430 euro/lună pentru una bicamerală și aprox. 550 euro/lună pentru una tricamerală. În condițiile în care livingul open space cu bucătăria este considerată cameră de către proprietari. 

Cele mai accesibile locuințe de închiriat se găsesc la Oradea: 160 euro/lună pentru o locuință monocamerală, 250 euro pentru una bicamerală și aprox 320 euro pentru una tricamerală. 

 

Sursa date: imobiliare.ro

 

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii