Cum te ajuta un calculator de credit?

Finante

08 Tuesday
Views
166

Cum Te Ajuta Un Calculator De Credit?

Indiferent de motivul pentru care ai nevoie de un împrumut, este important să înțelegi care sunt viitoarele costuri ale acestuia. Dacă vrei să-ți cumperi o locuință prin credit bancar, sfatul nostru e să nu alegi primul creditor pe care îl contactezi. Solicită oferte de la cât mai multe instituții financiare, compară condițiile contractuale și oferă-ți timp pentru a face cea mai bună alegere. În caz contrar, locuința la care visezi de atâta vreme poate să te coste mult mai mult decât te așteptai.

 

Cea mai bună opțiune pentru a-ți calcula costurile finale ale împrumutului, e să folosești un calculator de credit. 

 

Iată doi dintre cei mai importanți factori care influențează suma totală pe care va trebui să o plătești înapoi sau costul împrumutului respectiv:

Dobânda și rata dobânzii - reprezintă prețul pe care va trebui să îl plătești pentru împrumutarea și utilizarea unei anumite sume de bani, pe o perioadă determinată de timp.

Maturitatea creditului - este numită și scadența finală și se referă la data la care creditul trebuie achitat în totalitate.

 

Ce alte costuri de credit mai există pe lângă rata dobânzii?

Se poate întâmpla ca atunci când vrei să iei un credit, să observi că vine cu o rată a dobânzii mică și să crezi că întregul cost al împrumutului este unul redus. Însă lucrurile nu stau chiar așa, deoarece există o mulțime de alte taxe și comisioane care se aplică legal creditelor și care influențează suma pe care va trebui să o achiți:

- Taxă de analiză dosar

- Comision de administrare

- Comision de procesare

- Comision de închidere dosar

- Cost pentru interogarea Biroului de Credite

- Comision de risc, de asigurare de viață sau de șomaj

 

Sfatul nostru e să folosești calculatoarele de credit de la cel puțin trei bănci din România, pentru a ști care e suma finală pe care o vei plăti și care bancă oferă cel mai avantajos credit. 

 

Pentru a utiliza calculatorul de credit al băncii BCR accesează link-ul https://calculator-rate-credit.bcr.ro/

 

Calculatorul de credit oferit de BRD este https://www.brd.ro/calculatoare/calculatoare-de-credit/calculator-de-credit 

 

Și ING oferă un calculator de credit ușor de folosit, așa că accesează-l la https://ing.ro/lp/credit-personal Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii