Cum stabilesti pretul corect de vanzare pentru proprietatea ta

Sfaturi Pentru A Vinde

08 Tuesday
Views
119

Cum Stabilesti Pretul Corect De Vanzare Pentru Proprietatea Ta

Un pas important atunci când vrei să scoți la vânzare o proprietate este stabilirea prețului corect al acesteia. Cu siguranță ești tentat să supraevaluezi locuința din considerente subiective, pentru că ești atașat emoțional de acel loc sau pur și simplu ai auzit că alte cunoștințe au vândut o proprietate cu un preț mare. Este important să evaluezi piața și să te asiguri că nu depășești prețul mediu de vânzare pentru a nu îndepărta potențialii cumpărători. 

Primul pas în determinarea prețului corect de vânzare al proprietății tale este să analizezi proprietăți similare scoase la vânzare, dar și valoarea lor. Fă research și compară între 7 și 10 proprietăți cu caracteristici similare locuinței pe care vrei să o vinzi. 

O altă modalitate prin care poți analiza proprietăți similare pentru a estima valoarea locuinței tale este să intri pe https://pinner.ro/ și să accesezi anunțurile imobiliare din zona ta. Prin intermediul opțiunilor de filtrare vei găsi rapid proprietăți similare în zona în care vrei să vinzi și vei putea compara cu ușurință prețul și caracteristicile acestora. Poți căuta proprietăți după localizare, numărul de camere pe care îl are locuința, suprafață, tipul imobilului, anul construcției s.a.m.d. 

 

Principalii factori care pot influența prețul unei proprietăți

1. Zona în care se află proprietatea – casele sau apartamentele situate în zona centrală sau ultracentrală sunt mult mai scumpe decât cele de la periferia orașului. 

2. Vechimea imobilului – locuințele din clădiri vechi se vând de obicei la prețuri mai mici față de cele aflate în clădiri noi.

Este foarte important să fii atent la „bulina roșie”, aceasta influențând foarte mult valoarea proprietății. Gradul de risc seismic în care e încadrat imobilul poate duce la scăderea prețului locuinței. 

3. Tipul de compartimentare – cumpărătorii preferă de obicei locuințele decomandate, acestea fiind vândute la un preț mai ridicat decât cele nedecomandate.

4. Îmbunătățirile pe care le are locuința – gresie, faianță, centrală termică, geamuri termopan, încălzire prin pardoseală, etc. Toate aceste aspecte pot influența prețul de vânzare al proprietății. 

5. Numărul băilor și al balcoanelor– de exemplu, un apartament cu 3 camere care are două băi este mai atractiv pentru potențialii cumpărători și se va vinde mai scump comparativ cu unul cu o singură baie. De ce? Pentru că oferă confort sporit.

6. Mobilierul și dotările – dacă mobilierul este demodat, iar aparatura electrocasnică și electronică este veche, cumpărătorii vor încerca de obicei să negocieze o ieftinire a prețului.

 

Lasă întotdeauna o marjă de negociere

Un aspect important de care trebuie să ții cont când stabilești prețul de vânzare al proprietății este marja de negociere. Cumpărătorii vor încerca să obțină cel mai bun preț pentru ei. Astfel, ca proprietar, ești nevoit să asiguri o marjă de negociere mică, de circa 3-4%. 

Sfatul nostru este să nu crești foarte mult prețul gândindu-te că vei obține o sumă mai mare. Riști ca locuința să rămână o perioadă îndelungată pe piață și să fie evitată de potențialii cumpărători. 

Creează-ți cont pe https://pinner.ro/ și postează anunțul cu proprietatea pe care vrei să o vinzi. Scapi de comisioanele mari pe care le percep agențiile imobiliare ca să ajungi pe prima pagină și te bucuri de contact direct cu potențialii cumpărători. 

 

 

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii