De ce merita sa investesti in terenuri in perioada urmatoare

Sfaturi Pentru A Cumpara

23 Wednesday
Views
425

De Ce Merita Sa Investesti In Terenuri In Perioada Urmatoare

Când oamenii se gândesc să investească în imobiliare, printre primele lor opțiuni este să cumpere o casă sau un apartament. Cu toate acestea, luând în calcul contextul actual, investiția în terenuri poate fi o oportunitate mai sigură decât investiția în imobilele construite. Dar decizia finală este influențată desigur de nevoile persoanelor și stadiul vieții în care se află. 

 

Iată câteva motive pentru care merită să investești în terenuri:Terenurile nu se degradează în timp

Unul dintre cele mai bune argumente este că terenurile nu se degradează în timp și nu necesită investiții suplimentare foarte mari de întreținere. Poate doar împrejmuire, drenarea apelor sau un drum de acces. În plus, impozitul este foarte mic în România în privința terenurilor. 

Terenurile construibile, adică cele intravilane, sunt atractive pentru viitorii cumpărători deoarece constituie baza oricărei dezvoltări imobiliare. Mai ales în cazul orașelor, unde un teren bine poziționat este foarte atractiv pentru o dezvoltare ulterioară. 

Terenurile au randament ridicat pe termen lung 

Prin randament ridicat ne referim la valoarea terenurilor, care crește aproape întotdeauna. Astfel că, investițiile în terenuri sunt profitabile pe termen lung. Tendințele cumpărătorilor din ultimii 2 ani vizează îndepărtarea de agitația urbană și construirea locuințelor mai aproape de natură și cu mai mult spațiu personal. Așadar, nu doar terenurile bine poziționare în intravilanul orașelor, ci și cele de la periferii se află în principalele opțiuni ale cumpărătorilor. 

Aduc profit sigur pe termen lung

Analizând piețele financiare la nivel mondial și volatilitatea acestora, investițiile în terenuri sunt sigure și pot genera randamente sigure în termen de 5-10 ani. Acest lucru este cu atât mai atractiv dacă avem în vedere investiția inițială și costurile minime de întreținere. Așa că, dacă nu folosești acel teren pentru o construcție, cea mai bună variantă e să aștepți să capete în timp din ce în ce mai multă valoare. 

Sunt o resursă limitată 

A deține un teren înseamnă că deții o resursă care nu se degradează în timp, ci se apreciază fără să trebuiască să faci alte investiții suplimentare. Prețurile terenurilor sunt pe un ax ascendent, au tendință de creștere, deoarece în viitorul apropiat nu vor mai exista suficiente terenuri construibile. Astfel că, din cauza ofertei limitate, vor deveni din ce în ce mai scumpe, mai ales cele de la periferiile orașelor. 

Totuși, înainte să faci o investiție, analizează potențialul de dezvoltare al zonei: infrastructura, apropierea de anumite facilități, securitatea etc. 

Verificări minime înainte de a încheia tranzacția

Înainte de a încheia tranzacția, este important să fii atent la cateva elemente pentru a-ți securiza investiția:

  • asigură-te că persoana de la care cumperi terenul este de bună credință și onestă

  • verifică cotele terenului și poziționarea acestuia, situația juridică, infrastructura locală și distanța față de rețelele de utilități

  • consultă și analizează planurile urbanistice pentru a ști care sunt condiționările în ceea ce privesc viitoarele construcții, precum și perspectiva de dezvoltare din zonă

Cei mai buni experți în imobiliare susțin că investițiile în terenuri sunt printre cele mai rentabile, așa că ia în calcul această opțiune dacă ai obiective de viitor în zona în care vrei să cumperi.  

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii