De ce e bine sa cumperi anul acesta? Preturile locuintelor vor creste!

Sfaturi Pentru A Cumpara

14 Thursday
Views
151

De Ce E Bine Sa Cumperi Anul Acesta? Preturile Locuintelor Vor Creste!

Cumpărătorii așteaptau ca prețurile locuințelor să scadă în perioada următoare, pe termen scurt, însă toate analizele indică o creștere, chiar cu 20-30%. 

 

Motivele pe care experții le indică sunt scumpirea materiilor prime, a materialelor de construcții și creșterea inflației, fapt care determină dezvoltatorii să ia în considerare scumpirea locuințelor, în special pe cele care vor fi finalizate în perioada următoare. 

 

Cristian Nicola, fondatorul companiei de consultanță imobiliară Investpoint, a explicat pentru Wall-Street.ro în cadrul emisiunii constuctIMO:

 

„În ianuarie speram, odată cu ridicarea restricțiilor din pandemie, că vom vedea o revenire a zonei de normalitate în 2022, așa cum o știam în urmă cu 2-3 ani. INS arăta că aveam cu 10% mai multe locuințe, în ianuarie 2022 vs ianuarie 2021. Trendul era pozitiv, dar a venit războiul din Ucraina, un conflict la granița noastră, care ne influențează, direct și indirect, din punct de vedere economic. Și cred că ne va influența și în următorii 3-5 ani, prin prisma a ceea ce se întâmplă cu scumpirea materialelor de construcții, a energie și așa mai departe”, 

 

Astfel, estimările de la începutul anului legate de evoluția prețurilor, erau destul de pozitive din perspectiva cumpărătorilor, însă acum au luat un curs neașteptat. 

 

Se așteaptă ca în perioada următoare, dezvoltatorii să crească prețurile la locuințe cu 20-30% pe fondul scumpirii materialelor prime și a consecințelor economice pe care le resimțim din cauza conflictului de la granița noastră. 

 

Știm cu toții că odată ce prețurile vor crește, sunt șanse mici ca acestea să revină cel puțin la nivelul din 2021. Astfel, dacă ți-ai propus să îți cumperi o locuință în lunile următoare, sfatul nostru e să te grăbești. Scumpirile se vor resimți cu precădere în cazul locuințelor din blocurile care vor fi finalizate în perioada următoare, însă credem că întreaga piață imobiliară va înregistra creșteri. 

 

Găsește locuința potrivită pentru tine, direct de la proprietar pe https://pinner.ro/. Nu ai intermediari, nu plătești comisioane și nu semnezi contract înainte de vizionare. În plus, Pinner.ro este singurul site din România cu adrese exacte ale locuințelor, așa că te bucuri de siguranță, transparență și nu pierzi timp și bani.  

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii