Sfaturi pentru a reduce consumul de energie electrica

Noutati Si Trenduri

31 Tuesday
Views
79

Sfaturi Pentru A Reduce Consumul De Energie Electrica

Nevoia reducerii consumului de energie electrică a devenit un punct de interes major, pe fondul creșterii excesive a prețurilor la energie. Facturile tot mai mari obligă oamenii să caute soluții pentru a limita risipa de energie și pentru a reuși să facă economii în acest sens.

Am pregătit o listă cu câteva sfaturi pentru a reduce consumul de energie electrică, care, aplicate constant, se vor transforma în obiceiuri și vor duce la un confort sporit pentru că nu vei mai aștepta cu stres factura la energie. 

Cumpărarea electronicelor și electrocasnicelor din clasa A pentru un consum de energie scăzut

Dacă ești în căutarea unui apartament sau te-ai hotărât să-ți renovezi locuința și vrei să cumperi noi electrocasnice sau electronice, e esențial să ții cont de clasa energetică a acestora.

Electrocasnicele care fac parte din clasa energetică A au cel mai redus consum de energie electrică. Deși prețurile la aceste electrocasnice este mai mare comparativ cu altele, investiția se va amortiza în timp prin facturi mai mici la energie electrică. 

Becurile LED pentru consumul casnic de energie electrică

Becurile LED ar trebui să înlocuiască toate becurile din locuința ta. Becurile clasice, deși sunt ieftine, sunt o sursă de lumină foarte costisitoare pentru consumul casnic, având o durată de viață mică.

Becul LED poate ajunge la un procent de până la 90% în ceea ce privește economia de energie electrică, în comparație cu un bec incandescent, consumul de energie fiind de 4 ori mai mic. Costurile se diminuează semnificativ, iar durata de viață a acestor becuri este mult mai mare. În plus, becurile LED  sunt ecologice și nu conțin substanțe toxice. 

Deconectarea aparatelor atunci când nu sunt folosite

În ceea ce privește reducerea consumului de energie electrică, o atitudine precaută este deconectarea aparatelor atunci când nu sunt folosite. Deși pare un aspect minor, acestea pot face diferența atunci când calculăm consumul de energie pe o lună sau pe un an.

Astfel, scoate încărcătorul din priză atunci când acesta este complet încărcat, deconectează electronicele de la rețea dacă nu sunt folosite o perioadă medie sau lungă de timp. 

Surse de iluminare multiple, de putere mică

Pentru a evita risipa de energie electrică, este important să alegi surse de iluminare multiple, în detrimentul unei singure surse, de putere mare. Acest fapt va permite utilizarea luminii doar în zonele în care îți desfășori activitatea, evitând iluminarea unei întregi încăperi.

Pentru spațiul de lucru din bucătărie, poți opta pentru o bandă LED, aplicată pe mobilier, scutindu-te astfel de iluminarea întregii bucătării. 

Senzori de mișcare pentru spațiile rar frecventate

Senzorii care detectează mișcarea pot fi de foarte mare folos în reducerea consumului de energie electrică. Aceștia sunt responsabili de aprinderea luminii doar în momentul în care vor detecta prezența unei persoane, aspect care va scuti un consum ridicat de energie.

Senzorii sunt recomandați pentru spațiile care nu necesită o iluminare continuă, precum terasa sau locurile de depozitare.  

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii