Pe lista celor 100 de orase inteligente si neutre climatic: Sectorul 2 Bucuresti, Suceava si Cluj-Napoca

Noutati Si Trenduri

23 Thursday
Views
93

Pe Lista Celor 100 De Orase Inteligente Si Neutre Climatic: Sectorul 2 Bucuresti, Suceava Si Cluj-Napoca

100 de orașe au fost desemnate de către Comisia Europeană pentru a participa la Misiunea UE pentru 100 de orașe inteligente și neutre din punctul de vedere al impactului climatic până în 2030.

Din România au fost selectate 3 unități administrativ-teritoriale și anume sectorul 2 al Capitalei, Suceava și Cluj-Napoca.

Lista include și capitale și orașe europene precum: Madrid, Roma, Paris, Munich, Bruxelles, Lyon, Dortmund, Marseille, Porto, Atena, Milan sau Amsterdam. Țările care au pe listă cele mai multe orașe sunt: Franța (10 localități), Germania (9 localități) și Italia (9 localități). 

Se dorește ca sectorul 2 al Bucureștiului să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, până în anul 2030.

Pentru îndeplinirea acestui scop, sectorul 2 va beneficia de finanțări și va colabora îndeaproape cu UE, primind în același timp și consiliere din partea unei platforme dedicate acestei misiuni.

În plus, în cadrul unui proiect pilot va fi conceput și implementat și un plan care vizează neutralitatea climatică în toate sectoarele (gestionarea deșeurilor, transporturile, clădiri, energie), dar și planuri de investiții pentru implementarea neutralității climatice.

În Cluj-Napoca, autoritățile își iau angajamentul să ia măsuri concrete și realizabile pentru a reduce impactul negativ asupra climei și pentru a crește calitatea vieții clujenilor.

Spre exemplu, Clujul Verde este direcția pe care autoritățile și-au asumat-o ca obiectiv de creștere a calității vieții, prin amenajarea și extinderea de noi spații verzi.

Municipalitatea preconizează că până în în 2030 vor fi plantați în Cluj peste 100.000 de arbori, în scopul de a reduce amprenta de carbon cu 15%.

În plus, se realizează îmbunătățiri ale spațiilor publice în cartierele orașului, investiții în salubritate și colectare selectivă, transportul public ecologic, infrastructură pentru pietoni etc.

 

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii