Apartamentele sub 50 mp - noul trend în imobiliare. Cum amenajezi spatiul?

Noutati Si Trenduri

08 Tuesday
Views
78

Apartamentele Sub 50 Mp - Noul Trend în Imobiliare. Cum Amenajezi Spatiul?

Chiar dacă unii cumpărători se orientează către apartamente spațioase, în ultimii ani a crescut tot mai mult și cererea pentru apartamentele mici, de aproximativ 50 mp. Asta se întâmplă în contextul în care oamenii au înțeles că o locuință trebuie să fie practică și funcțională, nu neapărat foarte mare. 

Un apartament mai mic costă mai puțin, atât la achiziție, cât și la renovare. În plus, costurile la utilități, în special la încălzire, sunt categoric mult mai mici. Dacă apartamentul este cumpărat pentru investiție, proprietarii își găsesc mult mai repede chiriași comparativ cu un apartament mare, cu 3 camere de exemplu. 

Te întrebi cum să amenajezi un apartament de aprox. 50 mp, astfel încât să optimizezi spațiul și să pară mai mare?

 

Stilul minimalist este soluția perfectă pentru apartamentele mici

Cel mai potrivit stil de design interior pentru amenajarea unui apartament mic este cel minimalist, în care mobilierul este simplu și ocupă mai puțin spațiu. O soluție este renunțarea la uși, în special cea care conectează bucătăria cu livingul, astfel că, poți merge pe ideea de open space. O atenție deosebită trebuie să acorzi și culorilor. Recomandarea noastră e să alegi albul pentru culoarea pereților, deoarece creează ideea de spațiu mai mare și face apartamentul mai luminos. 

 

Valorifică fiecare colțișor

Apelează la un designer sau informează-te de pe site-uri specializate pentru a optimiza fiecare colț, fără a-l aglomera cu prea mult mobilier. O soluție potrivită pentru apartamentele mici este organizarea spațiilor de depozitare pe verticală și alegerea unui mobilier făcut la comandă, croit exact pe măsurătorile spațiului tău. 

Mobilierul multifuncțional este cel mai potrivit pentru un apartament mic, deoarece este în primul rând practic și în al doilea rând plăcut estetic.

În plus, pentru a salva spațiu în bucătărie, alege electrocasnice compacte și reduse ca volum din gama slim. Ai mai putea opta și pentru mobilier pe roți, care e ușor de deplasat în cazul în care spațiul se aglomerează într-o anumită zonă a locuinței. 

Dacă alegi un apartament mai mic, vei câștiga un spațiu foarte bine organizat și practic. În plus, rămâi cu o sumă considerabilă de bani în buzunar, pe care o poți reinvesti sau pentru a pleca într-o vacanță binemeritată. 

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii