6 motive de ce un designer de interior iti e de ajutor

Idei De Decor

11 Monday
Views
131

6 Motive De Ce Un Designer De Interior Iti E De Ajutor

Ai reușit să cumperi locuința pe care ți-ai dorit-o, însă acum te lovești de provocarea în ceea ce privește design-ul interior? Sigur te gândești că dacă te vei ocupa singur, vei economisi banii pe care i-ai fi dat unei firme de design interior. Însă lucrurile nu stau tocmai așa. 

 

O amenajare de interior reușită, planificată de către un profesionist îmbunătățește considerabil calitatea vieții, atât prin elementele estetice, cât mai ales prin cele funcționale. Îți dorești să te simți confortabil și împlinit în casa ta, iar aceasta trebuie să te reprezinte, să răspundă nevoilor tale și să te completeze. 

 

Există teama în rândul oamenilor de a apela la servicii de arhitectură și design din considerente financiare. Sau credem că ne pricepem cu toții să amenajăm un spațiu și nu avem nevoie de un designer sau arhitect, pentru a economisi bani. Însă lucrurile stau exact invers. Poți pierde bani reparând anumite erori făcute în necunoștință de cauză sau neluând toți factorii în considerare. În plus, poți pierde bani înlocuind piese de mobilier care nu se potrivesc stilului pe care vrei să îl abordezi. Și îți dai seama de asta abia după ce le-ai cumpărat. 

 

Un specialist are o viziune de ansamblu asupra proiectului, are expertiză în domeniu și va face tot posibilul ca rezultatul să întreacă așteptările. Pentru a te ajuta să îți dai seama de ce ai nevoie de un designer de interior și cum te poate ajuta acesta să economisești timp și bani, iată câteva motive:

 


Crește funcționalitatea spațiului 

 

Pe lângă partea estetică, o locuință trebuie să fie în primul rând funcțională. Degeaba avem un design excepțional, dacă ne împiedicăm prin bucătărie de mobilierul instalat la întâmplare sau am cumpărat mult mobilier pe care nu știm unde să îl mai punem. 

 

O firmă de design de interior te ajută să crești funcționalitatea spațiului locuinței, astfel încât fiecare zonă a casei tale să fie maximizată prin metode pe care doar un specialist le cunoaște. În acest caz vorbim și de integrarea corectă a spațiilor de depozitarea, de amenajarea smart a unei băi care are dimensiuni mici s.a.m.d. Obiectivul e ca locuința ta să îți simplifice și să îți îmbunătățească viața prin funcționalitate!

 


Economisești timp și bani 

 

Dacă te-ai gândit că este mai ușor să-ți amenajezi singur locuința și că vei economisi mulți bani, mai gândește-te. Și înarmează-te cu multă răbdare pentru că procesul nu e așa simplu. 

În primul rând, trebuie să te documentezi, să cauți furnizori și magazine, să citești feedback-uri de la alți clienți, să pui cap la cap toate elementele pe care ți le dorești, să alegi stilul care ți se potrivește și desigur, să încerci să îți dai seama dacă parchetul y se potrivește cu mobilierul z. 

 

Timpul e limitat, iar acest proces este mult mai complex decât ai crezut și necesită o atenție sporită. În această privință un designer de interior este mai mult decât recomandat. 

 


Îți prezintă imagini fotorealiste ale amenajării 

 

Ai în minte cum ți-ai dori să arate casa visurilor, dar nu ești sigur că vei reuși să le pui cap la cap și încă nu-ți poți imagina cum o să arate?

Aici intervine rolul unui designer de interior, care îți va prezenta randări (imagini fotorealiste) pentru ca tu să-ți faci o idee despre cum va arăta amenajarea. Astfel, îți va fi mult mai ușor să vizualizezi rezultatul final și să îți dai seama dacă dorești să modifici ceva. 

În plus, un specialist te va ajuta să pui în practică ideile tale despre design, dar și din punct de vedere funcțional. Pentru că îți dorești o locuință frumoasă, dar și practică. 

 

Ia în calcul siguranța locuinței 

Un designer de interior sau un arhitect va lua în calcul toți factorii atunci când îți propune un concept, inclusiv siguranța locuinței. Mai ales dacă locuiesc sau urmează să locuiască copii în acea casă. Spre exemplu, dacă ai copii mici, specialistul va fi atent să proiecteze mobilierul de casă și a blatului de bucătărie cu colțuri rotunjite, pentru a nu exista pericolul să se rănească în colțurile ascuțite ale mobilei. Sau va propune uși rotative pentru scări, care să nu permită accesul copiilor nesupravegheați. 

 

Cunoaște furnizori și branduri 

E destul de obositor și neproductiv să alergi prin magazine și să cauți cea mai bună variantă pentru nevoile tale. Un designer de interior cunoaște branduri și furnizori și va ști ce să recomande pentru amenajarea locuinței tale. Astfel, vei câștiga timp și bani, având siguranța că specialistul pe care l-ai ales va selecta furnizorii potriviți în funcție de bugetul și preferințele tale. 

 

Aduce elementul ”WOW”

Având o viziune de ansamblu asupra proiectului, un specialist va adăuga acel element „wow” locuinței tale, având curajul să iasă din convențional. Astfel că, va veni cu idei deosebite și îndrăznețe, tocmai pentru ca rezultatul final să nu fie banal și comun. 

Dacă alegi un designer de interior sau arhitect, atât partea estetică, cât și cea funcțională vor fi în echilibru și armonie una cu cealaltă. 

Asta îți dorești, așa-i?

 

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii