Investitiile in spatii de birouri, comerciale sau industriale in scadere in anul 2021

Finante

08 Tuesday
Views
63

Investitiile In Spatii De Birouri, Comerciale Sau Industriale In Scadere In Anul 2021

Pandemia are efecte directe asupra tranzacțiilor cu proprietăți comerciale - birouri, spații industriale, logistice și hoteluri, în 2021. 

În primele 9 luni ale acestui an, volumul tranzacțiilor a ajuns la suma de 570 milioane de euro, cu 29% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut, când tranzacțiile au atins 890 milioane de euro. 

Acest lucru este influențat de faptul că foarte mulți români lucrează de acasă, iar companiile și-au adaptat strategia de business la situația actuală. Multe spații de birouri au rămas neînchiriate sau nevândute. 

De pe altă parte, și proprietarii sunt mai rezervați în a vinde în condițiile actuale de piață, creându-se astfel un dezechilibru. 

În primele 9 luni ale anului 2021, investitorii s-au orientat totuși spre capitală, cumulând 70% din volumul total tranzacționat, adică aproximativ 400 milioane euro. Dintre acestea, birourile au atras o parte mare din investiții, respectiv 350 milioane de euro din volumul total. 

Spre exemplu, cea mai mare tranzacție cu spații de birouri din 2021 a fost vânzarea ansamblului Hermes Business Campus din zona Dimitrie Pompeiu, București, având o suprafață de 75.000 mp. Investitorul care a achiziționat acest spațiu este Adventum Group din Ungaria. 

Pe al doilea loc în preferințele investitorilor în 2021 au fost spațiile industriale și logistice, care au atras tranzacții în valoare de peste 170 milioane de euro în primele luni ale acestui an.

Piața de retail însă, nu a înregistrat investiții semnificative în 2021, deoarece segmentul a fost direct influențat de efectele pandemiei și de perioada de carantină din 2020. 

 

Surse date: Ziarul Financiar 

Lasa un comentariu

Prenume *

Nume *

Email *

Mesaj *

 

Comentarii